Profiteer van transparant en AVG-proof wagenparkbeheer

Voor wagenparkbeheer van leaseauto’s zijn vaak persoonsgegevens nodig, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een nieuwe leaseauto . In het nieuwe AVG-tijdperk moeten werkgevers daar zorgvuldig mee omspringen. Maar hoe? Fleet management software Hubble van De Wagenparkbeheerders is de enige AVG-proof tool die de gegevensverwerking ook nog eens sterk vereenvoudigt. Hubble regelt automatisch alle benodigde toestemmingen vanuit de organisatie en is transparant over gedeelde gegevens.

Transparantie zorgt voor inzicht en rust

Hubble werd van meet af aan ontwikkeld met de nieuwe AVG-wet in gedachten. Daarom is het nu de enige fleetmanagementsoftware die eenvoudig met de nieuwe regels uit de voeten kan. Hubble geeft inzicht in welke gegevens bewaard worden, wat de software ermee doet en hoelang de gegevens bewaard worden. Daarmee hebben opdrachtgevers helemaal geen omkijken meer naar de AVG-eisen.

Wagenparkgegevens dienen een hoger doel

Als werkgever wilt u graag toegang tot gegevens van medewerkers en hun leaseauto’s. Het brandstofverbuik, schades en bekeuringen bevatten waardevolle informatie voor uw bedrijf. Niet alleen om met een vingertje te wijzen naar het rijgedrag, maar om duurzaamheidsdoelen en kostenbesparing te realiseren. Maar dan moeten uw medewerkers wel toestemming geven voor inzage. Informeer ze daarom uitgebreid over welk doel de cijfers dienen.

Functionaris Gegevensbescherming is present

Om de gegevensverzameling van uw wagenpark helemaal AVG-proof te maken, leggen wij alle gemaakte afspraken vast in een transparante verwerkersovereenkomst. Wie kan bij de gegevens? Wat gebeurt er in het geval van een datalek? Om een vraagbaak te hebben en kwaliteitscontroles te blijven uitvoeren stelde De Wagenparkbeheerders ook voor Hubble een Functionaris Gegevensbescherming aan. Ook qua informatiebeveiliging zetten wij in op de hoogste kwaliteit: Hubble zit in de laatste fase van de ISO 27001-certificering.

Ontdek hoe Hubble jouw wagenparkbeheer AVG-proof maakt.

Vraag een demo aan